Засилват полицейското присъствие край банките в големите градове

11:35, 13 фев 20 25 2161 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Всички трябва да действаме задно, за да сведем опитите за престъпни посегателства срещу банките до минимум. Ще засилим полицейското присъствие в големите градове на страната, където има банкови офиси и фирми, опериращи с големи финансови средства", заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов, цитиран от  БГНЕС.

Маскиран обра банка в София

"Приоритетно ще се обхождат от нашите патрули банковите офиси. Териториална полиция ще посетят всички обекти, които са в денонощен режим на работа", добави Иванов.

За грабежа на чейндж бюро в Шумен, главният секретар каза, че има заподозрени, които са обявени за издирване. Същото се отнася и за грабежа във Враца.

Въоръжен обир и във Враца

По отношение на грабежа в денонощен магазин в кв. „Изток” в София Иванов каза, че не са установили безспорно извършителя, но имат насоки. "Вчера гражданите много ни помогнаха", каза Иванов. "Понякога, когато за някого информацията е незначителна, за нас значи много", коментира още той. 

МВР проведе извънредна среща с фирмите, които охраняват банкови клонове. Причината е серията грабежи от последните дни, при които само в София от два банкови клона бяха откраднати близо 30 000 лева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама