Засилват полицейското присъствие край банките в големите градове

11:35, 13 фев 20 / Общество 25 1292 Topnovini
1

"Всички трябва да действаме задно, за да сведем опитите за престъпни посегателства срещу банките до минимум. Ще засилим полицейското присъствие в големите градове на страната, където има банкови офиси и фирми, опериращи с големи финансови средства", заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов, цитиран от  БГНЕС.

Маскиран обра банка в София

"Приоритетно ще се обхождат от нашите патрули банковите офиси. Териториална полиция ще посетят всички обекти, които са в денонощен режим на работа", добави Иванов.

За грабежа на чейндж бюро в Шумен, главният секретар каза, че има заподозрени, които са обявени за издирване. Същото се отнася и за грабежа във Враца.

Въоръжен обир и във Враца

По отношение на грабежа в денонощен магазин в кв. „Изток” в София Иванов каза, че не са установили безспорно извършителя, но имат насоки. "Вчера гражданите много ни помогнаха", каза Иванов. "Понякога, когато за някого информацията е незначителна, за нас значи много", коментира още той. 

МВР проведе извънредна среща с фирмите, които охраняват банкови клонове. Причината е серията грабежи от последните дни, при които само в София от два банкови клона бяха откраднати близо 30 000 лева.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.