С близо 40 млн. лева ще изгорят търговци на лотарийни билети

19:13, 14 фев 20 25 2751 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Търговци на лотарийни билети настояват държавата да организира връщането на непродадените билети от играта "Моментната лотария" и възстановяването на вложените от тях пари.

На пресконференция в Сливен Борис Борисов, който е дистрибутор на лотарийни билети, посочи, че промените в Закона за хазарта са довели до загуби за търговците и невъзможност нито да продават билетите, нито да ги върнат, защото сметките на фирмата "Ню геймс" са запорирани, предаде БТА.

Свалиха "Националната лотария" от ефир

Така 18 000 фирми в цялата страна ще претърпят загуби от близо 40 милиона лева. По думите му, ще се наложи затваряне на павилиони, които са се занимавали с разпространението им.

Според търговците, забраната за продажбата на лотарийни билети е станала рязко, без гратисен период за продажба и изплащане, но никъде не са описани редът и начинът за връщането им на организатора на играта. Именно от сметките на фирмата - организатор те искат да им бъдат възстановени загубите под контрола на държавата.

След лотариите Симеонов погва казината и бингото

Борис Борисов заяви от името на колегите си, които в Сливенско и Ямболско са имали 640 обекта, че се надяват на диалог с държавната власт и засега нямат намерение да излизат на протест или да заведат колективен иск за връщане на вложените от тях пари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама