Свалиха "Националната лотария" от ефир

17:05, 13 фев 20 25 8343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предаването "Национална лотария" по Нова телевизия, което показваше големите печеливши от търкането на билетчета от едноименната игра, е свалено от ефир. В програмата на телевизията за тази седмица е направена корекция и в събота, в часа, в който обичайно се излъчваше предаването сега ще има "Темата на Nova", забеляза dnevnik.bg. Не е известно как промените ще се отразят на Нова телевизия, в която активно се рекламираше националната лотария. 

Миналата седмица беше взето извънредно решение държавният спортен тотализатор вече да е единственият, който ще организира лотарийни игри с изключение на томбола, бинго, кено или техните разновидности. Окончателното гласуване на Закона за хазарта тогава не беше предвидено в дневния ред на депутатите, но влезе по предложение на Валери Симеонов. Симеонов е и същият, който заяви, че корумпиран орган е позволявал злоупотреби с лотарията. 

От деня на влизането в сила на закона се преустанови продажбата на лотарийни билети на частните лотарии, а непродадените следваше да бъдат унищожени до края на годината. 

С промените в Закона за хазарта  се отнемат лицензите на "Национална лотария" и "Лотария България", в които мажоритарен дял има бизнесменът Васил Божков. В началото на месеца прокуратурата му повдигна задочно седем обвинения - за това, че от 2014 г. до днес е ръководил организирана престъпна група, за данъчни престъпления, изнудване, принуда, пране на пари и подкупи. Оказа се обаче, че бизнесменът се намира извън страната. Той бе заловен няколко дни по-късно в Обединените арабски емирства, като все още не е ясно кога и дали ще бъде върнат у нас от тамошните служби. Борис Бекяров бе арестуван на летището във Виена няколко часа след него. Той пътувал за Лондон. Според негови близки не бягал, а отивал за изложение, свързано с хазарта. За Бекяров също има издадена Европейска заповед за арест.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама