В деня на виното и любовта: 91% обещават повече време за близките си

11:17, 14 фев 20 / Любопитно 25 1144 Topnovini
1

 

Едно от най-сериозните обещания у нас е свързано с отделянето на повече време за близките хора – 91% го споделят. 73% обещават да осъществява поне една своя мечта, а 84% вярват, че ще се усмихват повече. Това показват данните от проучване на „Галъп интернешънъл“.

74% от анкетираните заявяват, че ще казват по-често „обичам те“ през 2020 г., 12 на сто не смятат, че ще го правят, а 14% се колебаят в отговора си. По-младите са и по-склонни да си го обещават (а може би имат и повече поводи). Оказва се, че жените ще казват „обичам те“ повече, отколкото мъжете.

снимка: Галъп 

69% пък заявяват, че ще ограничат вредните си навици, 17% признават, че нямат такова намерение, а 14 на сто се колебаят. Хората с по-висок образователен статус са и по-склонни да коригират поведението си.

Празник на любовта и виното

68% твърдят, че ще засядат дърво, 63 на сто смятат, че ще вземат участие в поне една благотворителна инициатива. 33% приемат да осиновят бездомно животно – тук, очаквано, ентусиазмът не е огромен. Няма обаче и кой знае колко ентусиазъм в четенето – 48% са хората, които заявяват, че всеки месец ще прочитат по една книга. Това са двете обещания, които събират най-малко популярност, макар чувствителни дялове респонденти все пак да ги споделят.

Сравнително непопулярно е и обещанието пред себе си да харчиш по-малко пари – 53 на сто се заричат да пестят. Оказва се, че по-младите у нас, например, биха чели повече книги, но биха харчили и повече пари, за разлика от хората в по-зряла възраст.

За проучването са интервюирани 835 души „лице в лице“. Данните са от януарското изследване на „Галъп интернешънъл“, в което агенцията провери какво си обещават българите на прага на 2020 г.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани