Картините на Божков вече са в Hационалната галерия

12:00, 12 фев 20 / Общество 25 1294 Topnovini
снимка: МВР

Картини и други произведения на изкуството от дома и офисите на Васил Божков вече се намират в Националната галерия. Това потвърди директорът на галерията Яра Бубнова пред „Сега”. Те се съхраняват в специално помещение и първите от тях са постъпили там преди седмица, когато са били иззети, веднага след излизането на прокурорското постановление и заповедта. 

„Ние само съхраняваме, за други подробности трябва да се обърнете към Прокуратурата”, обясни Бубнова.

Изнасянето на ценности и произведения на изкуството от сградата на фондация „Тракия” на ул. „Московска” продължи и вчера.

„Изнасяха до 18 ч. различни предмети. Доколкото знаем, вчера например взеха стара каменна пластика, картини и други предмети. Но антики от металната колекция през последните два дни не са вземани, „освен тези, което бяха отнесени в кашоните и плика от лабораторията. Те твърдят, че не са вземали нищо от антиките, което е странно, защото ние имаме подписани двустранно протоколи”, каза Десислава Виткова от пресслужбата на фондацията. 

Фондацията на Божков: Всеки предмет от колекцията е деклариран и законен

Тя уточни, че щом са били в лабораторията, значи реставрацията на иззетите предмети от античната колекция още не е била завършена и най-вероятно те досега не са показвани публично.

Снощи към 19 ч. на трите адреса - пред кооперацията на бул. „Васил Левски”, където е жилището на Васил Божков, на ъгъла на „Московска” и „Дунав”, както и пред сградата на фондацията, стояха общо 6 полицейски автомобила, както винаги през последните дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!