След корабокрушение: Четирима оцеляха повече от месец в Тихия океан

07:34, 12 фев 20 / Любопитно 25 3090 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама мъже, жена и 12-годишно момиче бяха открити живи след едномесечно плаване в Тихия океан. Няколко дни те се възстановяваха от изтощение и обезводняване на Соломоновите острови. Корабокрушението, което са преживели е отнело живота на осем техни спътници, включително бебе, съобщи БГНЕС.

Групата от провинция Бугенвил в Папуа Нова Гвинея заяви, че са оцелели, като се хранели с кокосови орехи, плаващи в морето, и са събирали дъждовна вода в купа по време на 32-дневното си премеждие.

Вестник „The Solomon Star News” съобщи, че групата е тръгнала от Бугенвил на 22 декември, възнамерявайки да отпразнува Коледа на Картърските острови, намиращи се на около 100 километра.

Оцелелият Доминик Стали разказа, че малкият им кораб се преобърнал и някои от групата се удавили. Останалите успели да обърнат отново кораба и да се качат в него, но само четирима оцелели докато плавали в отдалечените води, захвърлени сред мощни океански течения.

"Не бихме могли да направим нищо с техните мъртви тела, просто трябваше да ги пуснем в морето", каза той пред вестника.

Стали сподели, че редица риболовни кораби минавали край тях без да ги забележат и накрая били прибрани на борда на един от тях край Нова Каледония, след като изминали около 2000 километра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама