Руска студентка създаде преносимо "къпещо" устройство

20:40, 06 фев 20 / Любопитно 25 2287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Студентка от Московската художествено-промишлена академия стана финалистка в конкурса „Lexus Design Award 2020“ с разработката си на преносимо „къпещо“ устройство, наречено Lick, съобщи БГНЕС.

Ирина Самойлова е разработила преносима „къпалня“, която ви позволява да измиете тялото си при липса на възможност да вземете душ или вана.

Устройството се състои от малка „черупка“, в която са скрити специален механизъм и съд с вода, както и мек материал, наподобяващ котешки език с власинки. То позволява да се премахне мърсотията дори от трудно достъпни места и може да бъде полезно например при пациенти на легло или по време на дълги пътувания.

Ирина е разработила „къпалнята“ в период, когато се е грижила за болната си баба. Тя търсела алтернатива на дезинфекцирането с кърпички и миенето с обикновени кърпи, които не позволяват ефективно и удобно измиване на прикован към леглото човек.

Международно жури обяви студентката за един от финалистите в конкурса, проведен в Милано, Италия, като похвали концепцията и ползата от устройството. В момента Самойлова работи с организаторите на „Lexus Design“, за да превърне Lick в работещ прототип, който ще бъде показан на Миланската седмица на дизайна през 2020 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама