Борисов не е учуден, че уличеният в корупция е Миталов

11:20, 06 фев 20 / Политика 25 3089 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов каза, че ни най- малко не е бил учуден като е чул името на човека, който САЩ спират заради корупция. Официално държавният секретар Майк Помпео назова името на съдията от Специализирания съд Андон Миталов. „Департаментът е решил, не дава визи“, посочи премиерът. „Когато са видели човек с повдигнати обвинения да е в Москва и да получава орден, сигурно са си задали въпроси. Може би оттам е тръгнала цялата работа. Нито искам да знам, нито да коментирам“, каза още Борисов.

Главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до европейските институции заради забавената екстрадиция на Цветан Василев от Сърбия. „За разлика от други институции не се месим на независимата съдебна власт. Нито е съгласувано, нито ме е питал някой, нито искам да коментирам тази тема“, коментира Бойко Борисов.

Вчера Бойко Борисов се срещна с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, а днес с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Обсъждани са финансовата рамка на ЕС и Зелената сделка. „Бюджетът е със 60 млрд. евро по- малко. Изпаднах в ролята на министрите, когато правим българския бюджет. Всеки идва и се вайка- ако не дадеш още малко, край умираме, свършваме, приключваме“, коментира Борисов. „За България сме постигнали да получим толкова и повече пари, колкото сме имали“, посочи премиерът и обърна внимание, че за България Зелената сделка е голям проблем.

Парламентът днес прие промените в Закона за БНБ, които отвориха пътя ни към чакалнята на еврозоната. „Единствената съпротива е в България, което много ме учудва“, изтъкна министър- председателят. „Искаш да гарантираш парите на хората, да не те пратят на втора скорост, а има съпротива. Най- лесно е да се откажем. Даже продесните казаха, ако влезете в чакалнята ще ви признаем, ние сме готови, а никаква подкрепа. Много интересно“, каза Борисов. „За еврото говорят едва ли не, че е нещо лошо, а чакалнята гарантира банковата система. Нищо повече. Не виждам в Европа държава с евро да е по- зле от България“, заяви министър- председателят. „Обявили сме, че курсът на лева към еврото ще се запази. Ако не стане така, ще кажем, че ще ни нанесе поражения. Нали за това го гласува парламентът“, категоричен бе той.


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама