Откриха коронавирус и при новородени

13:41, 05 фев 20 25 2806 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Два случая на заразяване с новия коронавирус бяха открити при новородени в града на огнището - Ухан, съобщиха от детска болница в града, цитирана от РИА Новости и БГНЕС.

Няма коронавирус у нас

"Детска болница в Ухан потвърди два случая на заболяване на новородено с новия коронавирус. На едното от тях диагнозата е поставена 30 часа след раждането. Неонатолозите разглеждат възможността за непосредствено предаване на вируса от майка на дете", се казва в съобщение на болницата.

Второто дете се е родило на 13 януари и по време на раждането е било здраво.

Състоянието на двете бебета се оценява като стабилно. При майките е потвърдена инфекция с новия тип коронавирус.

Броят на заразените с 2019-nCoV в континентален Китай надхвърли 24 300 души, а починалите са 490. Един човек почина и в Хонконг. Над 170 са болните от коронавируса извън тази страна, като един от тях е починал.

Въпреки, че все още няма ваксина срещу болестта, в Китай продължават да изписват оздравели пациенти. Уанг е на 21 години. Разболява се дни преди Китайската нова година и е приета в болница в критично състояние. Младата жена, обаче, вече е изписана.

Очаква се скоро коронавирусът да се сдобие и с ново име. До момента той нямаше такова, тъй като не беше известен причинителят на заразата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама