Цветан Цветанов се срещна с Ян Бжежински, старши изследовател в Атлантическия съвет

13:17, 05 фев 20 25 1777 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на посещението си във Вашингтон, председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов проведе работна среща с Ян Бжежински, старши изследовател в Атлантическия съвет. Срещата бе посветена на Инициативата „Три морета“, по която Евро-атлантическият център за сигурност работи активно, съобщиха от ЕАЦС.

Цветан Цветанов участва в Конференция по сигурността в Сената на САЩ

Цветанов запозна Бжежински с хода на организацията на предстоящата в края на месец февруари 2020г. конференция по темата в София, инициирана от центъра. Цветанов сподели, че за конференцията има определени говорители като представители от администрацията на българския Президент и Министерски съвет. Отбелязано беше, че институционалното взаимодействие на национално ниво е ключово за постигане на целите на всяка страна, участваща в инициативата “Три морета”. Официални представители на Естонското председателство на формата също ще участват в конференцията като говорители. Събитието има амбицията да събере за дебат по темата ръководители на дипломатически представителства от ЕС и САЩ в България. Бжежински и Цветанов изразиха обща увереност, че инициативата “Три морета” ще постигне значима подкрепа в България след провеждане на софийската конференция, както и че това събитие ще даде допълнителен тласък на инициативата в региона.

Във Вашингтон Цветан Цветанов се срещна с проф. Йона Александър от Института „Потомак“

Очаква се през следващите 12 месеца да се формира организационния Секретариат, както и да започне да функционира Инвестиционния фонд към Инициативата “Три морета”, който има огромен потенциален с финансов и инвестиционен ресурс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама