Отново излизат на протест срещу СЕТА - този път в Добрич

08:17, 05 фев 20 25 3469 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Протест срещу ратификацията на споразумението между Канада и Европейския съюз СЕТА ще се проведе днес в Добрич. Всеобхватното икономическо и търговско споразумение беше прието на първо четене в Народното събрание миналата седмица.

Търговската спогодба премахва 98% от митата между Канада и ЕС. Според критиците сделката ще отслаби Евросъюза, включително по отношение на защитата на потребителите и безопасността на храните.

Противници на СЕТА на протест пред парламента

Опасенията на хората, организирали протеста срещу всеобхватното споразумение, е, че то въвежда наднационално законодателство, което поставя големите корпорации над интересите на България. Според тях, ако споразумението влезе в сила, на българския пазар ще влязат ГМО храни и семена.

Любомир Кючуков пред ТОПНОВИНИ: Докато няма обществен дебат с бизнеса за СЕТА, ще има притеснения

Един от най-големите страхове на гражданите от Добрич е, че спогодбата ще допусне добива на шистов газ в страната ни, който е забранен с мораториум.

Опасенията им са, че по този начин ще се даде зелена светлина и на инвестиционното намерение за разработването на 41 сондажа за добив на природен газ в землищата на 18 населени места в община Генерал Тошево, съобщи БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама