Червеното месо увеличава опасностите за сърцето

20:40, 04 фев 20 / Здраве 25 2041 Topnovini
1

Консумацията два пъти седмично на свинско или телешко месо увеличава опасността от сърдечно-съдови заболявания със 7%. Това установиха американски учени от Северозападния университет, пише в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА.

Екипът на проф. Норина Алън анализирал хранителния режим и здравните досиета на около 30 000 души на средна възраст 53 години. Също толкова опасна се оказала и консумацията на преработени меса (салами, наденици и др.). Единствено здравословна и без никакви рискове си остава рибата, но тя много често отсъства от менюто на повечето американци.

Новите открития идват да оспорят предишно изследване, според което връзката между консумацията на месо и сърдечно-съдовите заболявания е пренебрежително слаба.

За порция червено месо, според екипа на проф. Норина Алън, се счита 115-грамово ястие. Две такива порции седмично водят до 3-процентен риск от преждевременна смърт.

Що се касае до обработеното месо, една порция, включена в изследването, се състои от две наденички или от един хотдог.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани