Извънредно положение в САЩ заради коронавируса

08:38, 01 фев 20 25 2087 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американското правителство обяви извънредно положение заради епидемията от коронавируса в Китай. Временно се забранява влизането в САЩ на чужди граждани, които може да представляват потенциална опасност, съобщава БТА.

Новата пневмония, предизвикана от коронавируса, се разпространява по-бързо

От неделя американските граждани, пътували до китайската провинция Хубей в последните две седмици, ще бъдат поставяни под задължителна 14-дневна карантина, заяви министърът на здравеопазването и социалните служби Алекс Азар на брифинг с журналисти в Белия дом.

Правителството ограничава също полетите от Китай до седем американски летища. Всички самолети от Китай ще бъдат насочвани към нюйоркското летище "Дж. Ф. Кенеди" и летищата в Чикаго, Сан Франциско, Сиатъл, Атланта, Хонолулу и Лос Анджелис, уточнява Франс прес.

Коронавирусът стигна до Италия, Великобритания и Русия

"Действията, които предприехме и продължаваме да предприемаме, допълват работата, извършвана от Китай и Световната здравна организация, за ограничаване на епидемията в рамките на Китай", каза Азар. "Това са превантивни мерки, рискът в САЩ е малък", отбеляза той.

Директорът на Центровете за контрол и превенция на болестите д-р Робърт Редфийлд също подчерта, че рискът за американците е нисък. Той каза, че в САЩ има шест потвърдени случая на коронавируса, а 191 души са под наблюдение. В четвъртък Държавният департамент на САЩ издаде предупреждение за американските граждани да не пътуват до Китай заради епидемията.

Общият брой на заболелите от коронавируса достигна 11 791 души, а починалите станаха 259 души, съобщи Държавният комитет по здравеопазване на Китай. В тежко състояние са 1795 пациенти, а 243 са изписани от болниците. През изминалото денонощие са регистрирани нови 2102 случая. Отделно в Хонконг са потвърдени 13 случая на заразата, в Макао 7, на остров Тайван – 10 случая.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама