Фенове на "Левски" на протест пред парламента

12:09, 31 яну 20 25 2711 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фенове на "Левски" протестират пред парламента в знак на загирженост за бъдещето на спортния клуб. Началният час  бе обявен за 12.00 ч., като към момента пред Народното събрание има около 50 протестиращи. Засилено е полицейското присъствие в района.

Събитието бе анонсирано в социалната мрежа Facebook. Интерес към събитието са заявили около 1300 души, а близо 360 са заявили, че ще вземат участие в него.

Ето какво откриха в имотите на Васил Божков

Вчера от Нове АД Холдинг публикуваха становище, от което стана ясно, че "Левски" вече не е заплашен с отнемане на 3 точки, каквито информации се появиха по-рано, тъй като сините са осигурили 41 000 евро, с които ще се плати дълг към мениджърска агенция. Освен това се съобщи, че Нове са платили и 144 000 лева на НАП, но предвид проблемите на собственика на клуба Васил Божков, не е ясно дали плащанията ще бъдат извършвани навреме в бъдеще.

Припомняме, че преди десетина дни Божков се срещна с феновете на "Левски" и обяви, че няма да има възможност да издържа клуба, ако промените в Закона за хазарта бъдат приети. Това предизвика вълнение сред феновете, като се стигна и до среща с министър-председателя Бойко Борисов, на която те обсъждаха бъдещето на клуба. Премиерът предложи самите привърженици да вземат акциите на клуба.

Впоследствие промените получиха одобрение на първо четене в Народното събрание. Междувременно прокуратурата повдигна 7 обвинения на бизнесмена, който в момента се намира извън страната, тъй като обяви, че тук се чувства застрашен. 

Тази сутрин съакционерът на Васил Божков в "Еврофутбол" и собственик на една от онлайн компаниите за залагания у нас - Цветомир Найденов, заяви, че е готов отново да влезе в ролята на генерален спонсор на "Левски". Условието е от стадион "Георги Аспарухов" да си тръгне досегашният такъв - фирма, свързана с обявения за издирване бизнесмен Васил Божков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама