Били Айлиш ще пее на Оскарите

13:20, 30 яну 20 / Любопитно 25 2035 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Били Айлиш,която триумфира на наградите "Грами", ще пее на предстоящата церемония за водещите киноотличия "Оскар", съобшиха Reuters и БТА, позовавайки се на организаторите.

Преди броени дни 18-годишната Айлиш спечели пет "грамофончета", в това число и четирите основни награди - за албум, запис и песен на годината, и за най-добър нов изпълнител.

С постижението си американката стана едва вторият изпълнител след Кристофър Кроспрез 1981 г., "обрал" в една и съща нощ основните призове "Грами".

Били Айлиш и американската Академия за кинематографично изкуство и наука, която присъжда Оскарите, оповестиха в социалните медии, че младата звезда на музиката ще излезе на сцената на театър "Долби" за "специално" изпълнение.

Наградите на киноакадемията ще бъдат раздадени на 9 февруари.

Съобщението, че Били Айлиш ще пее на наградната церемония породи предположения, че тя ще представи за първи път тематичното парче от новия филм "Смъртта може да почака" от поредицата заДжеймс Бонд. По-рано през месеца беше оповестено, че именно Айлиш е избрана да напише песента в съавторство с по-големия си брат Финиъс О'Конъл и да я изпълни.

Тийн сензацията не е включена в списъка с изпълнители, които ще представят номинираните за "Оскар" композиции в категорията за песен от филма, включващ Елтън Джон, Идина Мензел, Синтия Ериво, Ранди Нюман и Криси Мец.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама