Гешев: Не може главният прокурор да бъде привикван с SMS-и в президентството

11:41, 30 яну 20 25 3238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не може главният прокурор да бъде привикван с SMS-и от едно лице, вероятно същият Митко, на който вероятно президентът Радев, вероятно казва да смачка проверката на Антикорупционната комисия по отношение на съпругата му. Отговорът ми беше ясен”. Това заяви главният прокурор Иван Гешев преди заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС). 

В сряда прокуратурата съобщи, че преустановява всякакви контакти с президентството, освен официалната писмена кореспонденция, до произнасяне на Конституционния съд по делото даване на задължително тълкуване на разпоредбата на чл. 103 от Конституцията на Република България. Тя се отнася до имунитета на държавния глава.

Васил Божков: За мен е опасно да се върна в България

На въпрос за твърденията на бизнесмена Васил Божков, че съпругата му е арестувана, Гешев заяви, че не е запознат с подробности за разследването.

Той коментира още, че ако трябва ще бъде осигурена и психологическа помощ за Васил Божков, ако той се страхува.

Не се срещам с олигарси. Имах обаждане от Златев, мисля че беше. Иска среща, но аз с такива хора не се срещам. Нямам нужда да се срещам с тези хора“, посочи Гешев. „Срещам се с обикновени хора. Това е моята среда. Обикновен човек съм и се срещам с обикновени хора“, заяви главният прокурор.

„Интересуват ме проблемите на хората. Работата на прокуратурата е да решава проблемите на обикновените хора“, изтъкна обвинител номер 1.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама