Пандите близнаци от Берлинския зоопарк се готвят за среща с публиката

21:20, 29 яну 20 / Любопитно 25 1938 Шрифт:
Topnovini

Мъжките панди близначета в Берлинския зоопарк се готвят за дебюта си пред публика в четвъртък, когато се очаква наплив от посетители, предаде БТА, като се позова ДПА.

Преди първата си обществена поява 5-месечните братчета, кръстени Мън Сян и Мън Юан, днес имат среща с пресата. Досега почитателите на пандите, наричани Пит и Пол от гледачите си, трябваше да се задоволяват с техни снимки. "Те са здрави, любопитни, следват майка си по петите и са повече от готови за дебюта си пред публика", казва директорът на Берлинския зоопарк Андреас Книрим.

Пандата Мън Мън в зоопарка в Берлин роди близначета

В зоологическата градина тече подготовка за утрешния натоварен ден. На място ще бъдат поставени допълнителни будки за билети. Охраната ще бъде натоварена със задачата да следи зорко зоната около ограждението на пандите да не стане твърде претъпкана.

Женската Мън Мън от вида Голяма панда се сдоби с близначетата на 31 август, като това бяха първите представители на вида, родени в страната. Шестгодишната нахйа и партньорът й, 9-годишният Цзяо Цин, обитават зоопарка в Берлин от 2017 г. Плахите им опити да се чифтосат не дадоха резултат, поради което женската беше подложена на изкуствено осеменяване, припомня агенцията.

Малките ще бъдат предоставени на Китай след 3 г., като идеята е, че тогава ще могат да живеят без майка си. Според експертни оценки, едва по-малко от 1900 гигантски панди живеят в естествената си среда.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама