Шофьор на Uber взел на лондончанин 600 лири за кратък курс

12:20, 29 яну 20 / Любопитно 25 1372 Topnovini
1

Млад жител на Лондон се събудил след вечеря с приятели и осъзнал, че кратък курс с таксиметровата услуга Uber му е излязъл 606 британски лири, пише "Дейли мейл", цитиран от БГНЕС.

Мъжът ползвал кола на Uber, за да отиде до кръчма в Лондон. Изминал около 16 километра за 28 минути. След вечерята се върнал у дома и си легнал, без да подозира, че още "пътува" в колата на Uber.

Шофьорът от онлайн таксиметровата услуга забравил да отбележи, че клиентът му е слязъл от колата. Той подкарал към друг град по лични дела, а на телефонната сметка на Рич Филипс продължавали да се навъртат пари.

В крайна сметка му били изтеглени 606 лири, като системата отчела, че се е возил близо 5 часа и в продължение на почти 400 километра.

Филипс се обадил в Uber и казал, че е станала грешка, като дори им пратил снимка от кръчмата, на която се виждало с дата и час, че по време на "пътуването" не е бил в колата. Компанията отказала да му върне парите, като заявили, че в техните системи и документи, Филипс е ползвал услугата им близо 5 часа и почти 400 километра.

Едва след като мъжът се свързал с най-тиражния вестник във Великобритания и разказал историята си, Uber му възстановили сумата, след като журналистите започнали да им звънят за коментар.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани