Улица и площад в Италия ще носят името на Коби Брайънт

10:25, 29 яну 20 / Любопитно 25 2291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Силната връзка между Коби Брайънт и Италия никога не е била тайна. Легендарният бивш баскетболист прекарва част от детството си на „Ботуша“, а след това не криеше обичта си към местната култура и говореше свободно италиански, пише БНР.

След трагичната му смърт стана ясно, че на Апенините ще покажат уважението си към Коби, загинал на 41-годишна възраст в неделя, кръщавайки улица и площад на негово име.

Още две деца са загинали при катастрофата, отнела живота на Коби Брайънт

Първо от град Реджо Емилия обявиха, че ще преименуват един от площадите с името на бившата звезда на Лос Анджелис Лейкърс, а след това от Риети също се включиха в инициативата, заявявайки, че една от улицте в града ще бъде назована Коби Брайънт.

Освен в Реджо Емилия и в Риети, като дете Брайънт е живял още и в Реджо Калабрия и Пистоя, защото баща му Джо Брайънт прекарва 7 години от кариерата си в Италия.

Паметта на баскетболната звезда ще бъде почетена и на церемонията по раздаването на наградите "Оскар" на 9 февруари, съобщи БТА. Решението било взето от представители на американската киноакадемия. Засега все още не е известно под каква форма ще бъде почетен спортистът.

Вариантите за два - или да се пусне видео, разказващо за славната му кариера, или да бъде прожектиран откъс от късометражния му анимационен филм "Скъпи баскетбол", за който Брайънт получи "Оскар" през 2018 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама