Руският патриарх: Българският народ винаги трябва да ни обича и да ни е благодарен

21:08, 28 яну 20 25 2616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Московският патриарх Кирил се надява, че българският народ завинаги ще запази "любовта, уважението и благодарността към руския народ" и че отношенията между Руската и Българската православна църква ще укрепнат.

Това заяви предстоятелят на Руската църква след празничното богоявленско богослужение в катедралния събор в Елохово, Москва, в което взе участие Старозагорският митрополит Киприян, съобщава БГНЕС.

След службата патриарх Кирил покани българската делегация на братска трапеза, където отбеляза, че "никога и никаква сила не може да изтръгне от паметта на сърцето на руския народ любовта към българския народ".

Руската православна църква спира комуникацията с гръцкия архиепископ

"И мисля, че от съзнанието и паметта на най-добрите синове и дъщери на руския народ никога няма да бъде изтръгната любовта, уважението и благодарността към руския народ, който действително е дал огромни жертви, за да избави братска България от чуждоземно и иноверно иго", заяви той.

"Да даде Бог нашите отношения да укрепнат, за да съдействат и за укрепването на междуправославните отношения", заяви патриарх Кирил, цитиран от РИА Новости.

Старозагорският митрополит Киприян осъществи няколкодневна визита в Москва, която включваше концерт на църковния хор при катедралния храм "Св. Николай" в Стара Загора" по покана на Московския международен дом на музиката. Визитата на българската делегация не беше отразена в официалните църковни сайтове, освен в сайта на Руското подворие у нас. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама