60-ти протест срещу режима на Вучич в Белград

09:30, 26 яну 20 / Свят 25 2220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гражданското движение "Един от пет милиона" проведе снощи в Белград своя 60-ти протест срещу авторитарния режим на сръбския президент Александър Вучич. Първият протест се проведе в края на 2018 г. след побоя над лидера на "Левицата" Борко Стефанович.

Вестниците на Вучич: 945 лъжливи новини на първа страница за година

Протестът приключи пред сградата на Скупщината /Народното събрание – бел.ред./, където бе разпънат огромен транспарант, на който пишеше "Бойкот". "Искаме да предупредим Вучич, премиерката Ана Бърнабич и техните слуги от управляващата Сръбска народна партия, че точно по този начин ще изглежда Скупщината при нейното лъжливо първо заседание след изборите", каза пред "Данас" Валентина Ракович, един от лидерите на протеста.

Участниците призоваха опозиционните партии да не участват в предстоящите избори в страната. "Все още не е ясно какво ще стане. Във вторник ще има решение по отношение на участието в изборите", каза Миодраг Симович, един от организаторите на демонстрацията.

Този път протестиращите не се събраха пред сградата на държавната телевизия РТС. Миналата седмица десетки учени от академията в Белград в открито писмо призоваха РТС да започне да информира обективно за случващото се в държавата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама