Прокуратурата опроверга да провежда акция в Педиатрията в София

11:30, 22 яну 20 25 1594 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокуратурата отрече появилата се информация, че нейни служители са влезли в Педиатрията в София. Говорителят на главния прокурор - Сийка Милева, съобщи, че нямат информация към момента да се провеждат каквито и да било действия в детската болница, предаде Нова телевизия. Коли на прокуратурата и полицията бяха забелязани пред Детската болница „Проф. д-р Иван Митев“ в столицата, съобщи по-рано БГНЕС. 

На 20 януари болницата трябваше да възстанови спешния прием на деца, но към този момента няма информация дали интензивното отделение в болницата работи. А то спря работата си, защото двама анестезиолози подадоха молби за напускане след смъртта 3-годишния Александър, който почина в болницата.

"Имам уверението на директора на СБАЛДБ ”Проф. Д-р Иван Митев”, че дейността на интензивното отделение ще бъде възстановена до 20 януари 2020 г. В момента в отделението се извършват строително-ремонтни дейности, като в същото време ръководството провежда разговори за осигуряване на необходимите медицински специалисти за нормалното функциониране на болницата. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред журналисти в Народното събрание преди месец.

Ананиев коментира от парламентарната трибуна и извършения одит на Министерството на здравеопазването в СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“, като посочи, че проверката от Звено „Вътрешен одит“ е обхванала финансовата, техническата и кадровата обезпеченост на лечебното заведение. Към 9-месечието на 2019 г. е реализирано увеличение на приходите с 21,98% спрямо същия период на миналата година. Няма просрочени задължения, има увеличение на заплатите на база на допълнително отпуснатите от правителството средства през месец май т.г., декларира тогава Ананиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама