Ананиев: От 20 януари ще заработи интензивното в детската болница

09:45, 19 дек 19 / Политика 25 2463 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Интензивното отделение в столичната детска болница се ремонтира. От 20 януари, когато приключва ремонтът, отделението ще заработи на пълен капацитет. Това стана ясно от думите на здравния министър Кирил Ананиев в парламента, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. 

Спира приемът на деца в интензивното в столичната педиатрия (ОБНОВЕНА)

Приемът в интензивното отделение на болницата беше спрян в края на ноември. От „Пирогов“, „Александровска“ и Националната кардиологична болница веднага обявиха готовност да приемат децата.

Пациенти не се приемаха заради липсата на специалисти. Ананиев обяви, че се водят преговори с двама анестезиолози, които да попълнят екипа. Търсят се възможности за осигуряване на 24- часово присъствие на поне двама анестезиолози за нуждите на отделението.

В детската болница вече има промяна в регистрационния режим. „Пациентите се записват в регистрационен журнал с часа на пристигане в болницата. Дава им се номер- на плановите бял, а на спешните червен. При повикване с приоритет са спешните“, обясни здравният министър и допълни, че се проучва възможността да се въведе автоматизирана билетна система.

Кой потропва на парламентарната трибуна

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама