Борисов обеща на бащата на убитата Андреа промяна на закона

11:40, 20 яну 20 / Политика 25 1516 Topnovini
1
2
3

„Премиерът възложи на мен като народен представител и на колегите от парламентарната група във възможно най-кратки срокове в бърз дебат и комуникация с прокуратурата да изготвим текст, който да махне всичко за някой, който извършва тежко престъпление срещу личността да знае, че по определение, защото е между 16 и 18 години и ще му се размине и ще му бъде намалена присъдата. Идеята е да няма предварително гаранция за редукция на престъплението за непълнолетни, извършването на престъпление срещу личността да приключи. Това каза  депутатът от ГЕРБ Маноил Манев след среща с премиера Бойко Борисов и бащата на убитата Андреа - Асен Руменов от Галиче в Министерски съвет, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

По думите му това е законодателната мярка, която ще бъде изпълнена.

Премиерът застава категорично зад позицията ми, защото мъката на хората не може да бъде измервана с обещания за мерки. Трябва да се случи веднага“, категоричен е Манев.

На срещата бяха изложени и мерки, които прокуратурата започва да следи и изпълнява.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева каза, че срещата е била изключително тежка.

„Всички прокуратури на РБ ще направят проверки от утре. Да не се повтарят повече такива случаи като убийството в Галиче“.

Бащата на убитото момиче, каза че му е много трудно да говори.

„Премиерът и главният прокурор обещаха да се прекъсне тази престъпност, която не бива да продължава, защото животът на много хора ще бъде разбит и унищожен. Това момче е изрод“, категоричен е Асен Руменов.

Според него е извършил нападение по изключително жесток начин, той е бил в период на пробация, ако това не е било така убийството на дъщеря му е нямало да се случи.

Бащата на Андреа към Борисов: Нека законът се промени заради детето ми

На срещата с Борисов е обсъдено при извършване на престъпления срещу личността да не е задължителна редукция за непълнолетен. Към момента за такива случаи наказанието е 12 години затвор.

„Ще създадем такъв текст, за да се взема под внимание дали извършителят разсъждава като възрастен. Ще е в сила за непълнолетни, както и за такива, които нямат годините, но поведението им е като на израстнали“, заяви Манев.

„Ще има допълнителни експертизи. И в съдебното и в досъдебното производство се извършват всички видове“, изтъкна депутатът.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани