Бащата на Андреа към Борисов: Нека законът се промени заради детето ми

10:44, 19 яну 20 25 1439 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дори и животните не могат да бъдат толкова жестоки. Тези думи бащата на убитата Андреа в село Галиче каза по отношение на 17-годишния младеж, който е обвинен за тежкото престъпление.

В ефира на bTV Асен Руменов отново призова за промяна на закона във връзка с това какво трябва да бъде наказанието за непълнолетни, извършили такова тежко дейния. 17-годишният младеж може да получи от 5 до 12 години лишаване от свобода за убийството.

Експерт: Първоначалната идея на младежа от Галиче едва ли е била да убива

За мен това е една школа и след като излезе, отново ще бъде убиец“, коментира Асен Руменов. Той се обърна към премиера Бойко Борисов, заявявайки, че „един отчаян баща иска детето му поне да има покой на душата“. „Нека този закон да се промени и това да стане за моето дете“, призова бащата на Андреа.

Той поиска среща с премиера, а след разговора от пресслужбата на Министерския съвет съобщиха, че в следващите дни Бойко Борисов ще се срещне с роднините на убитото момиче.

„Андреа за всички беше ангел. Нищо лошо не е направила на никого. Аз поех попечителството над децата и оттогава посветих целия си живот на тях. Винаги съм ги учел да бъдат човеци. Да бъдат добри, възпитани и съвестни хора“, разказа Асен Руменов.

От четири години той работи в Англия. Решението да замине взел заедно с децата си, защото виждал, че у нас не може да им осигури необходимото. Признава, че решението било трудно, но не е имал избор. „Избрах по-малкото зло, а то се оказа по-голямото“, споделя бащата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама