Прокуратурата разпространи видеозаписи по случая „Гебрев“ (ОБНОВЕНА)

18:30, 20 яну 20 25 1717 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокуратурата разпространи записи от охранителна камера на подземен паркинг на търговското дружество „Емко“ във връзка с разследването за опит за убийство чрез отравяне на Емилиян Гебрев – главен директор на дружеството, и на сина му Христо Гебрев – директор „Производствена дейност“. 

След извършен анализ на записите от охранителната камера се вижда, че маскирано лице се движи между автомобилите на дружеството. В тази връзка в лаборатория на ФБР е възложена видео-техническа експертиза, която да установи самоличността на лицето, евентуално съпричастно към извършеното престъпление. Записите може да видите тук.

Прокуратурата: Разследването по случая "Гебрев" продължава

Пред bTV Гебрев зави, че прокуратурата е иззела записите от всички камери още преди 5 години. „Това е нещо съвсем старо, защо не е отработено досега и защо сега се излъчва в общественото пространство? Никой не ми е показвал кадрите, което е още по-странно – то изскача в публичното пространство, а пострадалият, с който да се посъветват, да го информират – не е направено“, допълни бизнесменът.

Случаят „Гебрев“

Оръжейният бос Емилиян Гебрев беше отровен през април 2015 г. след вечеря със свои полски партньори в София. Няколко дни след това в болница със съмнение за отравяне е приет и неговият син. Назначеното разследване обаче е прекратено, докато на 11 октомври 2018 г. Гебрев изпраща до тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров писмо, в което завява, че има основание да счита, че отровата, която е използвана за покушението срещу него "и която не бе напълно идентифицирана през 2015 г.", е от семейството на "Новичок" – веществото, с което се смята, че е отровен бившият офицер от руското военно разузнаване и британски шпионин Сергей Скрипал. Тогава разследването е възобновено и се провежда съвместно с британските служби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама