Състезание по укротяване на бикове взе жертва

21:30, 17 яну 20 / Свят 25 1604 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един човек загина, а над 60 получиха различни наранявания по време на състезание по укротяване на бикове в Индия, съобщава „Times of India”.

Бикът побягнал, след като чул биенето на барабаните. При опит да хване животното, 40-годишен участник в церемонията е бил стъпкан от копитата му.

Осем вида изчезнали животни, които има шанс да се върнат

Ранени са били 66 човека, от които 37 укротители на бикове, а останалите – собственици на бикове и зрители. Става въпрос за участници в знаменитата „индийска корида” Джаликату, която представлява зрелищно състезание по укротяване на бикове. Смята се, че тази традиция датира от най-малко 2,5 хиляди години.

За разлика от испанската корида, Джаликату не е битка на човека с бика, а именно укротяване. В отделните райони тази традиция е представена в различни вариации, но всички си приличат в едно – мъжът трябва да хване бика с две ръце за рогата и да се задържи така известно време или да измине определено разстояние върху него.

Природозащитници протестираха срещу традиционен фестивал на бикове в Испания

От началото на 2000 г. природозащитниците поведоха борба с тази многовековна традиция и през 2014 г. успяха да убедят Върховния съд да забрани Джаликату. След многобройни протести обаче, забраната е свалена.

Въпреки че всяка година състезанието отнема няколко човешки живота и осакатява стотици хора, то не губи своята популярност.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама