Петима българи в ареста за убийството на жена в Испания

15:42, 17 яну 20 25 1516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петима българи са били задържани за мъчително убийство на възрастна жена в испанския град Валядолид. Освен тях за тежкото престъпление е задържан и испанец, съобщи "24 часа".

Откриха труп на българин в Лондон, има задържан

На 17 октомври 2018 г. петима от задържаните влезли в апартамента на 73-годишната жена, която държала 200 хил. евро в сейф. Мария Агуня била вдовица и живеела сама в апартамента си. Има три дъщери. Престъпниците запушили устата й с лепенка и започнали да я измъчват, за да им каже кода на сейфа, съобщава bulgaros.ovh, позовавайки се на El Dia de Valladolid.

Жената се съпротивлявала, докато не паднала на пода и издъхнала. Това провалило плана на нападателите. Те оставили жертвата да лежи на пода и избягали. При аутопсията станало ясно, че тя се е задушила от лепенката на устата.

Петима от тях – четирима български граждани и испанец, са арестувани три дни по-късно – на 20 октомври 2018 г., а шестият участник в грабежа успява да се укрие. Той се е предал доброволно тази сряда в полицейското управление в Лас Делисиас.

Петимата български граждани са криминално проявени и са били наети от испанеца за грабежа, съобщиха от полицията. Според медията испанецът, който е собственик на дентална клиника във Валядолид и организатор на грабежа, е бил в много близки приятелски отношения с Мария Агуня и знаел, че тя държи голяма сума пари в сейф в дома си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама