Откриха труп на българин в Лондон, има задържан (ОБНОВЕНА)

12:17, 17 яну 20 25 2753 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувана в 8.32 ч. / Обновена в 12.17 ч.

Българин е открит мъртъв в дома си в Лондон, образувано е разследване за убийство, съобщи МВР.

Тялото на 60-годишния Красимир Къртиков е било открито в дома му на Уайтхорс роуд в южния лондонски квартал Кройдън в понеделник сутринта. След аутопсия в сряда съдебно-медицинската експертиза установи, че смъртта на Къртиков е настъпила след множество наранявания. Близките му са уведомени за смъртта.

От МВР съобщиха, че посолството ни в Лондон и българските власти сътрудничат активно на разследването. Според първоначалната информация в кръга от заподозрени за извършеното тежко криминално престъпление е друг български гражданин. По линия на полицейския международен обмен МВР е провело допълнителни оперативни действия, свързани със заподозрения. От българска страна е предоставена наличната информация, поискана от водещия разследването. Установено е, че у нас мъжът е известен с множество  криминални прояви за кражби и наркотици, срещу него е имало 19 заявителски материала.

Междувременно полицията в Лондон, която започна разследване за убийство, посочи, че през нощта е арестувала 44-годишен мъж, съобщи БНР. Инспектор Хелън Ранс от Скотланд ярд, която води разследването, заяви, че напълно разбираемо семейството на жертвата е напълно съкрушено от новината. Тя призова всеки, който е забелязал нещо необичайно на Уайтхорс роуд миналата събота или неделя, да контактува незабавно с полицията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама