Милиарди отбелязват началото на Годината на Металния плъх

07:30, 25 яну 20 / Любопитно 25 2564 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Китайската Нова година през 2020-а започва на 25 януари и завършва на 11 февруари 2021 г. Дните около нейното настъпване до 18 февруари са наричани Пролетен фестивал.

Годината на Металния плъх ще бъде година на нови възможности, любов и пари. Заредени с творческа енергия, представителите на всички зодиакални знаци ще придобият увереност във възможностите си и ще се почувстват господари на собствения си живот със силата да бъдат каквито пожелаят.

Плъхът е първият знак от цикъла на 12-те животни на китайския зодиак и поради тази причина този период се счита за година на ново начало и обновяване. Годините на Плъха са: 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020 и 2032.

Известни представители на зодиакалния знак са Уилям Шекспир, принц Чарлз, Луис Армстронг, Хю Грант, Ози Озбърн, Самюъл Л. Джаксън, Тилда Суинтън, Тери Пратчет, Аврил Лавин, Джордж Вашингтон, Гари Линекер, Еминем, Джордж Буш, Джулиан Мур, Люис Хамилтън, Бен Афлек, Джуд Лоу, Кейти Пери, Скарлет Йохансон.

Годината на Металния плъх ще бъде силна, просперираща и щастлива за всички зодиакални знаци. Всеки ще покаже решителност по отношение на своите цели, стремежи и дори своите хобита. Суеверните вярват, че през високосна година не бива да се правят редица неща, като да сключват брак или да се развеждат.

Родените в Годината на Плъха например са общителни, трудолюбиви, сръчни, наблюдателни, приспособими, упорити. Знакът им е символ на плодовитост, защита и просперитет, предава БТА.

Представителите на този зодиакален знак обичат охолството. За да е изобилна настоящата година, астролозите съветват празничното меню на 25 януари да включва любимите лакомства на Плъха - ядки и разнообразни сирена, а хората да носят най-ценните си дрехи и бижута.

Известна като Китайската Нова година тя не се отбелязва само в Китай, а в цяла Азия. Лунната Нова година е време за семейни събирания, много храна и доста шумни празненства. Седмици преди настъпването й милиарди хора се прибират по родните си места, за да бъдат със семействата си. Това се смята за най-голямата едновременна миграция на хора на планетата.

Датата на Новата Лунна година зависи от фазата на луната и се мени. Съвременен Китай, както по-голямата част от света, всъщност използва Григориански календар. Празниците на страната обаче се определят от традиционния лунно-слънчев календар, който вероятно се използва от XXI в. пр. Хр.

По традиция на празника се организира заря за прогонване на злокобното чудовище Ниан. Тази традиция в последните години запада, поради ограниченията за замърсяване на въздуха, а това нанася сериозен удар на индустрията с фойерверки, пише "Нешънъл Джиографик". В дрехите и украсата се използва червеният цвят, за да гарантира благоденствие и хората си разменят hongbao – червени пликове с пари в тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама