Щастливи ли са децата на работещите майки?

09:45, 18 яну 20 / Любопитно 25 1042 Шрифт:
Topnovini

Една от големите дилеми, които имат бъдещите майки е дали да напуснат работата си в името на това да са по-близо до малките си деца. Скорошно проучване на Университета в Харвард обаче показа, че децата на работещите майки са толкова щастливи, колкото и на тези, избрали да си останат у дома.

 

"Много хора все още вярват, че когато една майка тръгне на работа, това има пагубни последствия върху детето й", казва проф. Катлийн Макгин от Harvard Business School. Затова откритието й, че щастието на децата като възрастни не се влияе от това дали майка им е работила или не, е особено важно.

Резултатът е част от по-мащабно проучване на Макгин, провеждано в продължение на 10 години в 29 държави и с 100 хил. жени и мъже. През 2015 г. Изследването й откри, че дъщерите на работещи майки обикновено получават по-високо заплащана от тези на домакините.

Синовете им пък по-рядко страдат от полови предразсъдъци, женят се работещи партньорки и прекарват средно 50 минути повече със семейството си на седмица в сравнение със синовете на неработещи майки.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама