Почина бащата на Дуейн Джонсън "Скалата"

16:05, 16 яну 20 / Любопитно 25 299 Topnovini
1

На 75-годишна възраст почина бащата на Дуейн Джонсън "Скалата" - Роки Джонсън, предава в. "Sun". 

Джонсън-старши бе звезда в кеча, заслужил мястото си в Алеята на славата на Международната кеч федерация. Причината за смъртта му все още не е ясна. Джонсън, роден като Уейн Дългас Боулс, започва кариерата си през 60-те години на миналия век, печелейки множество регионални шампионати.

На официалния си сайт Международната кеч федерация съобщава, че "посреща с дълбока тъга кончината на Роки "Душата" Джонсън. През 2008 г. той получи най-високото отличие - място в Алеята на славата в Международната кеч федерация, където ще бъде запомнен като един от най-влиятелните й участници. Изказваме съболезнования на семейството, приятелите и феновете на Джонсън", съобщават още от Федерацията, цитирани от "24 часа".

След като се оттегля през 1991 г. Роки започва да въвежда сина си Дуейн в спорта. 

Впоследствие "Скалата" става един от най-обичаните и най-добрите кечисти, както и голяма холивудска звезда. В началото на кариерата му баща му винаги е до него, помагайки му по време на двубоите. Двамата произлизат от известния самоански род Аноаи, от който са произлезли много кечисти - включително Роман Рейнс, Йокозуна и Рикиши.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как се предпазвате от грипа?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 49 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.