Протест на студенти в Прищина заради липсата на ново правителство

15:35, 16 яну 20 / Свят 25 260 Topnovini
1

Група студенти от университета в Прищина протестираха днес пред парламента на Косово, съобщи МИА. Причината за тяхното недоволство е, че три месеца след проведените извънредни парламентарни избори в страната все още не е формирано ново правителство.

Студентите настояха победилите в изборите партии Движение „Самоопределение” и Демократичен съюз за Косово да загърбят личните интереси и „да помислят за гражданите”.

Сачева: Условията в дома в Горско Косово са лоши

Представител на студентите заяви, че подобни политически игри, несформирането на институции и политическото напрежение, в което функционира държавата, принуждава младите да напуснат държавата при първа възможност.

„Няма напредък в нито една област. Получихме главоболие от техните игри за власт. Деградирало е образованието, икономиката, политиката. Ние ще избягаме веднага, след като се дипломираме. Качествените хора ще избягат”, категорични са студентите.

Косово избра председател на новия парламент

Те заявиха, че протестите ще продължат, а политиците ще бъдат обиждани и освирквани навсякъде, където бъдат видени, защото не работят.

Парламентарните избори в Косово се проведоха на 6 октомври и оттогава досега опозиционните партии „Самоопределение” и Демократичен съюз за Косово не успяват да се споразумеят за създаване на правителство заради разминаване във вижданията около разпределението на министерските позиции.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани