Ал Пачино за първата си номинация за „Оскар“ от 27 години насам: Почувствах се добре

19:20, 16 яну 20 / Любопитно 25 1294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Той е Майкъл Корлеоне в „Кръстникът“, Тони Монтана в „Белязания“ и може да се похвали с още десетки запомнящи се роли, затова сигурно ще се изненадате да разберете, че големият актьор Ал Пачино има една-единствена награда „Оскар“ и не е получавал друга номинация, откакто взе статуетката за ролята си в „Усещане за жена“ през 1993 г. Сега, 27 години по-късно, актьорът отново има шанс да грабне наградата, този път за ролята си в „Ирландецът“ на Мартин Скорсезе, в който играе Джими Хофа, съобщи bTV.

Мартин Скорсезе намекна, че „Ирландецът" ще бъде последният му филм

Тази седмица той сподели със списание „PEOPLE“ какво е да получиш номинация за „Оскар“ след толкова много време:

Идеята, че това е първата ми номинация след толкова много време е вълнуваща. Но също така самата номинация ме прави много щастлив, наистина. Преживях цялото нещо. Първо се говореше, че може да получа номинация, но не бях сигурен. И когато научих новината, това ми даде тласък, почувствах се добре“.

„Жокера“ с 11 номинации за БАФТА

Филмът на Скорсезе е една от най-забележителните ленти от 2019 година. В него участват редица големи актьори, сред които Ал Пачино, Робърт де Ниро, Джо Пеши и Харви Кайтел. Макар да е направен за разпространение чрез стрийминг платформата Netflix, филмът има бюджет на холивудски блокбъстър – 159 милиона долара. „Ирландецът“ обаче се сблъска и с доста критики заради времетраенето си (три часа и половина) и заради липсата на женски персонажи.

Това е деветата номинация за „Оскар“ на Ал Пачино, който преди са грабне наградата за „Усещане за жена“ беше номиниран още за филмите „Кръстникът“, „Серпико“, „Кръстникът 2“, „Кучешки следобед“, „И справедливост за всички“, „Дик Трейси“ и „Гленгъри Глен Рос“. 

Той е един от малкото холивудски актьори, които са получавали две номинации за „Оскар“ в една година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама