Задава ли се водна криза и в Шумен (ОБНОВЕНА)

11:30, 16 яну 20 25 2367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Публикувано в 6:40, Обновено в 11:30

От БСП алармираха за проблем с водата и в Шуменско. От вчера Шумен, Търговище, Велики Преслав, както и селата Белокопитово, Дивдядово и Панайот Волов са на воден режим.

Не се знае кога ще се пусне водата. Всичко е в резултат на некъдърното управление на ВиК- Шумен, което е „под шапката“ на МРРБ“, коментира депутатът от левицата Иван Иванов.

ВиК- Шумен е фалирало. Трудно успява да поддържа системата. Сметките на дружеството са запорирани от „Енерго про“. Въпрос на време е да спрат тока на дружеството.

Учредяват държавен ВиК холдинг (ОБНОВЕНА)

Как ще приключи сагата - не е ясно. Шумен се превръща в следващия град след Перник с водна криза. Шуменци ще останат най- малко 4 дни без вода. Не се знае кога ще бъдат отстранени тежките аварии по централния водопровод, който идва от яз. „Тича“ и дори не е за питейна вода, а за поливна“, заяви Иванов.

По тръбата, която свързва язовир "Тича" с Шумен, Търговище и Велики Преслав, специалистите са набелязали общо над 20 проблемни участъци със засечени пробиви и загуба на питейна вода, предаде БГНЕС. 

От институциите в Шумен са категорични, че запаси с вода в детските градини и учебните заведения има. От администрацията изразиха готовност да доставят вода, ако ремонтът се забави повече от плануваните 36 часа.

Шуменската водоснабдителна система е сред най-проблемните у нас. Загубата на вода по мрежата е над 80%, посочват последните разчети на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР). В същото време цената за битовите абонати в града е в челото на класацията в страната - 3,54 лв. за куб.м.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама