Ревизоро: Ще направя всичко възможно за Перник

20:12, 15 яну 20 / Политика 25 743 Topnovini
СНИМКА: БГНЕС

"Ще търся по-голяма подкрепа. Има много предизвикателства, много задачи. Нямах и един час откакто съм застъпил и премиерът ми възложи нови задачи - да се включа към екипа, който е зам.-министър Нанков, г-н Емил Караниколов, на кризата в Перник да се търси решение, да вляза в детайли и да окажа съдействие по линия на нашето министерство", каза за БНТ Емил Димитров - Ревизоро. 

Ревизоро: Няма да съм метла в екоминистерството

Той заяви, че ще направи всичко възможно за Перник. Димитров е подготвил доклад за това какви пари могат да се отпуснат на града по определени програми. "Може да се направи много за града, но трябва и от тях определена инициатива, не да чакат на готово", съобщи новият екоминистър.

Той обясни, че язовирът, който захранва Перник с питейна вода, го има от 50 години и той е предназначен за гражданите. В последствие е направен друг язовир, от който да се захранва промишлеността. В началото на 2000 години е преминато към употребата на питейна вода от яз. Студена. "Този язовир винаги е стигал. Сега обаче не са разчели правилно нивата и водата изведнъж не стигна", уточни Димитров.

Той беше категоричен, че не иска да противопоставя работниците от "Стомана" и жителите на Перник. Димитров обясни, че водата, получена в завода, е платена и тези пари са били използвани за града.

Разпитват чиновници от екоминистерството заради водната криза

Междувременно разпитите за водната криза продължават. Още един заместник-министър на околната среда и водите беше извикан в спецпрокуратурата, съобщава Нова телевизия.

Атанаска Николова е отговаряла за водните ресурси допреди година и половина. По думите й управлението на язовир „Студена” е на базата на пълен анализ на наличността в него, необходимите количества за бита и предприятията, както и на синоптичните прогнози.

"Министърът съгласува графиците за водоподаване, предоставени от ВиК - Перник", категорична беше Николова след разпита.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!