Подпалиха къщата на адвокат в Ихтиман (ОБНОВЕНА)

12:30, 15 яну 20 25 1684 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

публикувана 7.44/ обновена 12.30 

Районна прокуратура – Ихтиман е започнала досъдебно производство за палеж. Около 03:20 часа е бил получен сигнал за възникнал пожар върху покривна конструкция на недвижим имот – частна къща на адвокат Ирен Савова на ул. „Станоя Балабанов“ в град Ихтиман.

Екипи на пожарната служба и полицейското управление в града са пристигнали незабавно на място и огънят е бил потушен. Пострадали лица няма.

В момента се извършват неотложни следствени действия в присъствието на районния прокурор на Ихтиман. Установено е, че имотът не се обитава постоянно. По първоначални данни е изгоряла част от покрива.

В парламента вътрешният министър Младен Маринов обяви, че основната версия, по която се работи е умишлен палеж. "Къщата не е обитавана. Не е имало огън вътре или отоплеями уреди", коментира той. 

Самата Ирена Савова обясни пред Нова телевизия, че огънят е тръгнал от покрива, на който е имало хора. Според нея те са поставили взривно устройство.

През 2018 година Ирен Савова е била защитник на Десислава Иванчева – отстранената от длъжност и разследвана за корупция кметица на „Младост”.

Продължава обследването на жилищния блок във Варна, пострадал при взрив

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама