Филип Киркоров осъден да върне хиляди евро заем от банка

14:20, 13 яну 20 / Любопитно 25 366 Topnovini
1

Филип Киркоров трябва да върне 779 000 евро, заети от банка в качеството на ипотечен кредит. Това постанови Таганският съд на Москва. От своя страна руската естрадна звезда от български произход възнамерява да обжалва решението на магистратите, пише "Монитор".

Екссъпругът на Алла Пугачова навремето изтеглил заем за покупка на недвижим имот от банка ABLV Bank, която преди две години обаче била ликвидирана. Именно по тази причина певецът престанал да изплаща вноските си, казаха адвокатите му. В сумата 779 000 евро влиза самата главница по кредита, лихвите и глобите за неизправното погасяване на борча.

Ако Киркоров не върне парите, то апартаментът принудително ще бъде продаден на търг.

Това не е първият сблъсък на Филип със съдебните инстанции. През април м.г. френският композитор Жилбер Синуе подаде в Европейския съд по правата на човека иск срещу изпълнителя. Юридическите неразбирателства между двамата творци започнаха заради плагиатстването на песента на Синуе Helwa ya Baladi /"Моята прекрасна родина"/, изпълнена от френската певица Dalida.

Според адвокатите на композитора Филип Киркоров незаконно използвал музиката на парчето и върху нея записал "Копринена нишка“. Руският изпълнител дори включил песента в соловия си албум „Ой мама, шик дам!“.

Самият Киркиров не криел, че автор на песента е Синуе, но проблемът бил в това, че европейският творец не е давал разрешение на Филип да изпълнява и записва споменатото парче. По тази причина през 2017 г. композиторът подаде иск срещу Киркоров за плагиатство, но руският съд на две инстанции не го удовлетвори. Тогава Синуе реши да търси правата си в съда в Страсбург.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще успее ли вотът на недоверие срещу правителството?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 72 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.