Цветанов: Започнаха да използват прокуратурата политически

13:10, 13 яну 20 / Политика 25 1330 Topnovini
1

Това е най-тежката криза в управленския мандат на ГЕРБ. Това каза Цветан Цветанов - член на ГЕРБ и бивш заместник-председател на партията, съобщи БНР. Според него времето, в което се случва тя - година преди парламентарните избори, ограничава възможността за реформи, но и за по-ясна визия за излизане от тази криза.

"По това, което наблюдавам, мисля, че в управлението всичко се фокусира и отива директно към премиера Бойко Борисов. Тук отсъстват тези, които координират дейността в съответните министерства. Във всяко управление трябва да има неотложни, дългосрочни и краткосрочни мерки, които да са свързани с организационни и структурни промени и със законодателни промени", коментира Цветанов.

Гешев за арестите около водната криза: Предстоят интересни времена

По думите му арестът на министър засяга най-високите нива в държавното управление, но уточни, че по-важно е какво се случва на долните нива, които са координирали и проверявали и са докладвали, че няма проблем, след което министър Нено Димов е полагал подпис.

"Политиците започнаха да използват политически прокуратурата. Политиците създадоха това усещане, че прокуратурата може да бъде част от политическите играчи на политическата сцена", така Цветанов отговори на въпрос дали в акцията по задържането на министъра на екологията не е била опит за политическа игра.

Цветанов коментира, че кризата с липсата на вода в Перник не може да бъде определена като сценарий. "Който говори, че има някакъв сценарий, трябва да си зададе въпроса защо се стигна дотук", посочи той.

Ген. Атанасов: Арестът на Нено Димов е разпореден от Бойко Борисов

Според него не може да се прави аналогия между кризата в Перник сега и февруарските протести през 2013 г. заради високите сметки за ток, защото тогава е имало сериозен сценарий, който е бил разигран.

Прогнозата на бившия заместник-председател на партията е, че няма да се стигне до предсрочни парламентарни избори. "Това управление трябва да покаже как ще се излезе от тази криза. Защото, ако се отиде на предсрочни избори по време на развитието на тази водна криза, резултатът ще бъде много тежък за партиите, които в момента формират коалиционното  управление", коментира Цветанов и посочи, че решението зависи от всички - и от малкия, и от големия коалиционен партньор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани