Ген. Атанасов: Арестът на Нено Димов е разпореден от Бойко Борисов

09:51, 13 яну 20 / Политика 25 2003 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Нено Димов напусна ДСБ, след това мина през други политически сили, бих казал, че той в някакъв смисъл е жертва на своя кариеризъм", обяви лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов по повод безпрецедентния арест на действащ министър – екоминистърът Нено Димов. Той влезе в кабинета „Борисв 3“ от квотата на ВМРО.

Плевнелиев: Нено Димов не е единственият отговорен

Ген. Атанасов е убеден, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил ареста на Димов, а прокуратурата е действала на принципа „помогни на другарчето“. „Когато няма вода – ето ви зрелище. Това е с цел временно отпушване на общественото напрежение“, коментира лидерът на ДСБ.

Акцент на деня: Удавен в безводието

Според него жителите на Перник са станали жертва на двата вота, които се проведоха миналата година – избори за Европейски парламент и за местна власт. Проблемът е замитан, за да не повлияе на изборните резултати.

"В настоящото Народно събрание няма политическа воля за сваляне на това правителство. Страхът на Борисов е от обществено недоволство и протести, които могат да свалят кабинета. Затова е този рязък ход – хвърляме една жертва на хората“, каза още ген. Атанасов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама