Путин: Русия може и сама да построи „Северен поток 2“

18:10, 11 яну 20 / Свят 25 1530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Руската федерация ще завърши газопровода „Северен поток 2“ дори ако се наложи и сама, съобщи президентът Владимир Путин сред срещата си с германския канцлер Ангела Меркел.

Меркел е в Москва на еднодневно посещение по покана на Путин, предава ТАСС.

Путин и Меркел са решени да продължат със "Северен поток 2"

„Да, със сигурност ще можем да завършим газопровода самостоятелно, без да се налага да участват чужди партньори. Времето е единственият въпрос, който възниква в това отношение", съобщи Путин на съвместна пресконференция с Меркел.

Президентът на Руската федерация все пак призна, че е възможно да се наложи завършването на строителните работи по газопровода да се забавят с няколко месеца. „Надявам се до края на тази година или през първото тримесечие на следващата година работата да бъде завършена и газопроводът да заработи“, уточни Путин.

Русия оценява позицията на Германия в подкрепа на проекта „Северен поток 2“, добави той. "Отношенията между Русия и Германия включват редица големи съвместни проекти в областта на енергетиката. Ние високо оценяваме отговорната позиция на правителството на Германия в подкрепа на „Северен поток 2“, завърши Путин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама