Тръмп поздрави с писмо Ким Чен Ун за рождения му ден

11:33, 10 яну 20 / Свят 25 1514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският лидер Доналд Тръмп поздрави с писмо председателя на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун за рождения му ден, съобщиха ТАСС и БГНЕС.

Ким Чен Ун имаше рожден ден на 8 януари, а президентът на САЩ Доналд Тръмп е предал своите най-добри пожелания на председателя на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун", цитира агенцията администрацията на президента на Южна Корея, предала писмото.

През юни 2019 г. лидерите на КНДР и САЩ си размениха писма в навечерието на посещението на Тръмп в демилитаризираната зона.

Ким Чен Ун и Тръмп се договориха на срещата на 30 юни 2019 г. да възобновят консултациите на работно ниво относно денуклеаризацията, които бяха прекратени след неуспешното приключване на срещата на върха в Ханой през февруари 2019 г. В съответствие с това споразумение, на 5 октомври 2019 г. представители на САЩ и Северна Корея се срещнаха в Стокхолм, за да обсъдят перспективите за нормализиране на двустранните отношения, но не успяха да установят диалог между Вашингтон и Пхенян до края на 2019 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама