Ден на национален траур в Украйна (ОБНОВЕНА)

11:30, 09 яну 20 / Свят 25 2068 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Украйна днес е обявен ден на траур за жертвите на самолетната катастрофа в Иран. „Боинг 737” на Украинските авиолинии се разби вчера малко след излитането си от летището в Техеран. Всички 176 души на борда загинаха, съобщи Нова телевизия. 

Сред основните версии за вчерашната авиокатастрофа в Техеран е удар на зенитна ракета, взрив в резултат на терористичен акт и взрив на двигателя по технически причини, съобщи РИА Новости.

По-рано днес украински експерти пристигнаха в Техеран и се включиха в разследването на обстоятелствата около разбития Боинг. Секретарят на Съвета Алексей Данилов увери, че обществеността ще бъде информирана в оперативен порядък за резултатите от работата.

Украински самолет със 176 души на борда се разби след излитане от Техеран (ОБНОВЕНА)

Външните министри на Канада и Иран ще обсъдят необходимостта от общо разследване на причините за катастрофата на самолета. Канадският премиер Джъстин Трюдо изрази съболезнованията си и обеща подкрепа на канадските граждани, които са загубили свои близки.

Повечето пътници на украинския самолет, катастрофирал в Техеран, са ирански и канадски граждани. Загиналите са 71 иранци, 73 канадци, 8 шведи, 6 афганистанци, 4 германци и 3 британци. Част от тях са студенти, които са се връщали от ваканция. Те са избрали този самолет заради нискта цена. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама