Политолог: Кризата в Перник е на път да стъжни живота на премиера

10:01, 06 яну 20 / Политика 25 2228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП започва предизборната кампания. На ГЕРБ им липсва реалистична преценка на ситуацията и увлечени в победите, допускат елементарни грешки. Това може да им разклати властта, не БСП“. Това коментира пред БНР политологът Първан Симеонов. По думите му „високите тонове, които понякога взема БСП, плашат хората“.

Около въздуха и водата винаги има конски дози популизъм. Опозицията вдига сериозен балон. Добавете към това и естественото износване на имиджа на това управление, вече 10 години. И ето го това проскърцване на най-ненадейни места. Това проскърцване означава само едно – Бойко Борисов трябва да започне да управлява по-дългосрочно, а не ден за ден. Това управление е реактивно, а не проактивно“, допълни Първанов.

БСП внася вот на недоверие за околната среда, министър Димов отговори

Според политолога на фона на успехите на ГЕРБ - победата над Цветан Цветанов, победата на два избора, успокояване на сценария с протестите срещу Иван Гешев, счупването на леда с Доналд Тръмп, „кризата в Перник е едно недоглеждане и е на път да стъжни живота на премиера“. „ГЕРБ са добри балансьори на всякакви ръбове… Най-големите грешки на ГЕРБ са от подценяване, от самозабравяне и от загуба на връзка с реалността, точно когато са най-силни“.

Борисов: Съгласен съм да търсим отговорност от всички за Перник (ОБНОВЕНА)

По думите на Първан Симеонов за страната ни е характерно едно фоново недоволство: „Не сме склонни много да променяме и това е защото в България икономиката се пораздвижи и нещата не изглеждат много зле, затова хората са предпазливи в желанието си за промяна... Най-грамадните проблеми на страната ни са свързани с човешкия капитал – с голямото разслояване на страната, огромните регионални различия, големите социални различия, демографския проблем. Същностният проблем на България е социалният“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама