БСП внася вот на недоверие за околната среда, министър Димов отговори

15:30, 30 дек 19 / Политика 25 4958 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП внася вот на недоверие срещу правителството на Борисов, стана ясно по време на  пресконференция в централата на партията, предаде репортер на ТОПНОВИНИ. „Внасяме вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов заради провала в политиката по околната среда и водите", обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова. 

Борисов: Съгласен съм да търсим отговорност от всички за Перник

„За десетгодишното управление на Борисов в резултат на некомпетентна политика, безхаберие и кражби, близо половин милион българи в момента са оставени без достъп до питейна вода. Водната криза в Перник става и национална, защото и други области и градове са застрашени от този проблем“, изтъкна Нинова. 

"В същото време постоянно се увеличават цените на водата за граждани, без да се предприемат каквито и да е мерки за инвестиции. Само 0,5% от мрежата е подменена, а над 50% от водата се губи“, каза още Корнелия Нинова. 

Трети сме в света по замърсен въздух, защото правителството на Бойко Борисов разрешава внос на боклуци от цял свят, които да се горят в България. Дишаме рак и пием отрова. След десет години управление посегнаха на най-човешки неща като въздуха и водата ни. Всички обяснения за природни причини са безпочвени", категорична бе тя.

Министър Нено Димов отговори: "Корнелия Нинова обича да се изказва неподготвена". Той припомни, че при управлението на правителството на Орешарски всички средства за ВиК сектора по ОП "Околна среда" са спрени.

"Второто правителство на ГЕРБ успя да спаси парите от оперативната програма. Бяха реализирани почти всички водни цикли, с изключение на един- Перник, с кмет на БСП", изтъкна министърът. "Когато Нинова говори за Перник нека да е наясно- именно нейният кмет не успя да вкара града си в първия цикъл", коментира Димов. 

"Нинова продължава политиката с фалшиви новини да се насажда страх. Говоря за това, което твърди че "пием" в момента. Това продължава не само в сектор "Води", а и във "Въздух"", обяви министърът. По думите му ако Нинова наистина е загрижена за въздуха, правителството й е могло да отдели пари за това, но такива няма. 
 
 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама