Борисов провери ремонта в Софийската духовна семинария

12:34, 02 яну 20 / Политика 25 2140 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов посети Софийската духовна семинария, за да разгледа ремонтираните общежития. За реконструкция на общежитията в Семинарията държавата отдели 5 милиона лева. При посещението си Борисов припомни, че са дадени 5 милиона също за манастира в Кърджали и 1 млн. за джамията в Разград.

,,То си е красота!", възкликна премиерът при влизането си в сградата. Министър-председателят разгледа стаите, в които спят учениците от семинарията и остана доволен от направеното. "В Атон е по същия начин - в стаи по двама", коментира той.

Духовните служители споделиха пред Борисов, че хора, които са учили в чужбина, са признали, че толкова добре обособен и красив пансион не са виждали никъде.

В параклис на пансиона Борисов целуна икона и си пожела новата година да потръгне с Божията помощ. „Новата година да ни тръгне с божията помощ. Без Господ нищо не може да се направи”, заави той. 

След това пермиерът разгледа и залите, в които бъдещите духовници се обучават. Наремето църквите са правени с дарения. За съжаление днес все по-малко са дарителите, коментира Борисов.

"Навремето Горанов, когато мислехме за заплатите, каза: "Те трябва да са като учителите". Но не вярвах, че и вие сте минали на лаптопи и на компютърно обучение", каза премиерът, след като видя интерактивната зала за обучени в Семинарията. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама