Първият ден на новата година едва ли е време, когато да ни се занимава с готвене и сложни рецепти. Несъмнено обаче имаме нужда да се подкрепим с хранителна закуска и силно кафе след уморителната нощ. А сандвичът с яйце се приготвя за по-малко от 5 мин.
Трябва ни хляб (питка, тост или най-обикновен, според предпочитанията ни), 1 или 2 яйца (според глада) и сирене, което се топи бързо, като чедър, или кашкавал.
Използваме тефлонов тиган и пускаме парче масло или малко олио в него. Докато те загряват, разбиваме добре с вилица яйцата с малко сол. Разливаме сместа в горещия тиган сякаш ще правим палачинка.
Веднага след това поставяме в центъра лист сирене чедър или кашкавал. Целта е да му дадем време да се разтопи. Когато яйцето е готово, го "завиваме" върху сиренето, така че да се получи квадрат.
Прехвърляме яйцето върху затопления хляб и сме готови! Остава да налеем кафето.
Добави коментар