Георги Харизанов: Отиващата си година е година на „политически хейт“

08:50, 27 дек 19 25 2052 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В края на годината стана ясно, че има спад в доверието на институциите и известна стабилност на ниско равнище, коментира в ефира на bTV политологът Мария Пиргова.

Георги Харизанов пък определи отиващата си 2019-та като година на политически хейт, но без предложения за алтернатива и критикува опозицията в симбиоза с управляващите.

Парламентът продължава да е институцията с най-ниско доверие

Политолозите коментираха и водната криза в Пверник, като я дадоха за пример, който нагледно показва, че никой няма да понесе отговорност за случващото се.

„Законодателят казва, че ако си измиете с маркуч колата – подлежите на глоба, ако една автомивка се върже към ВиК мрежата, а не си бие сондаж, подлежи на жестоки санкции, но ако завод вземе милиони кубици вода директно от язовира - това не е никакъв проблем, това е меко казано двоен аршин и трябва да се поправи”, обясни Харизанов.

Икономическа полиция ще проверява кой е източил водата в Перник

"Не сме наясно кой е виновен, как е виновен, само в Перник ли е този проблем, не само в този сектор има проблем, но и липсата на планиране вдои до ликвидиране на цели браншове, може да има административна отговорност, но съдебна едва ли ще бъде поета”, смята Пиргова.

Харизанов потърси отговорите за проблемите и в кражбите на вода. „Всички кражби на вода се пишат в загубите на водопреносната мрежа, всички неотчетени количества вода се пишат в загубите на водопреносната мрежа. Затова в комплексното разрешително искат да фигурират всички и възможно най-много абонати да се закачат към тази мрежа, за да може да се размие всяка злоупотреба в загубите на водопреносната мрежа”, коментира той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама