Германия не успя да преоборудва старите си дизелови автомобили

12:25, 26 дек 19 / Свят 25 1945 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

И тази година Германия не успя да спази срока за преоборудване на старите дизелови автомобили, съобщава БГНЕС.

Преоборудването на произведени преди дизелови автомобили с нов софтуер в Германия все още не е напълно завършено, въпреки че до началото на декември 96 процента от 5,3 милиона такива коли вече са получили нов софтуер, съобщи Федералното министерство на транспорта в отговор на искане на агенцията ДПА.

Българин е загинал при тежка катастрофа в Германия навръх Коледа

През 2017 г. на среща на представители на германската автомобилна индустрия и членове на правителството беше решено да намалят емисиите на вредни вещества чрез актуализация на софтуера на дизеловите автомобили. До август 2019 г. стана възможно инсталирането на нов софтуер на 4,5 милиона автомобила. Всички разходи се поемат от производителите.

В същото време 2,5 милиона автомобила са били произведени от Volkswagen и преди да се инсталира новият софтуер е необходимо да се премахне нелегалният, който позволи да се манипулират данни за емисиите на вредни вещества и концернът понесе санкции.

От 31 май 2018 г. в Германия влязоха в сила първите забрани за автомобили с дизелови двигатели - на такива автомобили е забранено да влизат в определени градове или в определени участъци от магистрали.

Започва мегапроцес срещу Volkswagen заради „Дизелгейт“

През февруари Федералният административен съд в Лайпциг разреши на градовете и общините да налагат подходящи забрани с цел намаляване на азотни оксиди във въздуха.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама