Светла Иванова и децата от вокалната й група разказват за Коледа в първата им авторска песен

07:45, 25 дек 19 / Любопитно 25 4741 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова

Море от памук, любов и сол вместо сняг заливат децата от вокална група „Светлина“ в новата песен „Какво е Коледа“. Клипът беше публикуван в Youtube точно на Бъдни вечер срещу Коледа. 

Автори на музикалната приказка за добрина и вълшебство край елхата са певицата Светла Иванова и мултиинструменталистът Константин Кучев заедно с децата от вокалната група, на която са ръководители. Малките таланти снимат дебютния си клип в столично йога студио и солна стая за релакс. Идеята на клипа е да улови атмосферата на заниманията им всяка неделя, както и на песента.

„Уникалното в нашата вокално-творческа група е, че ние създаваме всичко заедно с децата. Те са толкова автори, колкото и ние. Текстът на песента се получи много лесно, когато им дадох задачата да довършат изречението „Коледа е…“, споделя за ТОПНОВИНИ Светла Иванова, която е продуцент на песничката и клипа.

В „Светлина“ децата не са просто изпълнители, те са част от целия творчески процес. „Имаме записани още авторски песнички, в които идеите са общи. В клипа, който заснехме идеята ми беше да покажа колко забавно ни е да творим заедно. Децата за първи път направиха и записи и в студио. Някои от тях нямат навършени 5 години“, обяснява още певицата.

ВИЖТЕ ИНТЕРВЮ СЪС СВЕТЛА ИВАНОВА СПЕЦИАЛНО ЗА ТОПНОВИНИ

Светла Иванова и Константин Кучев решават да споделят своя опит и вдъхновение с вокална група след успеха на общите им часове по музика и йога в „Музейко“. От тогава датира и проекта им „Тананикаща йога“ за подрастващи. С малчуганите репетират и песничките към интерактивната „Вълшебна книжка“ на певицата, която е трета поредицата и ще излезе на пазара през пролетта.

Музиката и текстът на песента са дело на Светла Иванова, Константин Кучев и децата от Вокално-творческа група „Светлина“ (Ида, Криси, Явор, Кирил, Тея, Мария, Цвети, Стела, Велика, Еми). Оператор е Иван Стоянов, а режисьор на клипа е Светла Иванова.

Повече за създателите на вокална група „Светлина“

Константин Кучев е певец, цигулар и композитор. Преподава и твори музика с малки и големи. Създател е на проекта “Открий своя глас”. Съавтор е на “Вълшебни песнички” 1 и 2 и участник в много музикални групи, театрални постановки и проекти. Има издадени още 2 музикални албума.

Светла Иванова е майка на 2 деца, певица, писател и йога учител на малки и големи. Има издадени 3 музикални албума (общо 5 с детските), 5 книги, 5 диска за йога. Основател на солни стаи и йога студио. Автор е на “Вълшебна книжка” 1 и 2, съавтор на “Вълшебни песнички” за деца 1 и 2. Завършила е “Предучилищна педагогика” в СУ и “Поп и джаз пеене” в НБУ, в класа на Етиен Леви. Хон. преподавател в НМА “Панчо Владигеров”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама